Wedstrijdklassen

Als jeugdbrandweerkorps kun je deelnemen aan de volgende wedstrijdklassen:

Klasse Junioren LD;
Klasse Aspiranten LD;
Klasse Aspiranten HD.

Wat elke klasse inhoudt en de specifieke leeftijd eisen staan in het wedstrijdreglement. Het wedstrijdreglement is doorslaggevend.

Junioren LD

Jongens en meisjes, tot en met het jaar waarin ze 15 jaar worden, kunnen meedoen in de wedstrijdklasse Junioren Lage Druk. Brandhaarden worden bestreden volgens het aflegsysteem Lage Druk met verdeelstuk. Er wordt rechtstreeks afgelegd vanaf een brandkraan. Brandhaarden kunnen worden geënsceneerd in woonhuizen, werkplaatsen, fabrieken enzovoorts.

Aspiranten LD

De brandhaarden bij deze klasse worden bestreden volgens het aflegsysteem Lage Druk met verdeelstuk. Er wordt rechtstreeks afgelegd vanaf een brandkraan. Jongens en meisjes, tot en met het jaar waarin ze 18 jaar worden,  kunnen deelnemen aan deze klasse. Het object wordt vooraf niet kenbaar gemaakt. Als wedstrijdobject kunnen worden aangewezen gebouwen met meerdere verdiepingen.

Aspiranten HD

Deze klasse is opengesteld voor ploegen die beschikken over een tankautospuit. De brandhaarden bij deze klasse worden bestreden volgens het aflegsysteem Hoge druk. Het object wordt vooraf niet bekend gemaakt. Meisjes en jongens, tot en met het jaar waarin ze 18 jaar worden, kunnen meedoen aan deze klasse. De bluswerkzaamheden kunnen worden uitgebreid met reddingswerkzaamheden en andere bijzondere opdrachten.